Welke vis kun je bereiden op de BBQ?
Je kunt vrijwel alle vis op de barbecue bereiden. Bekende en geliefde vissoorten voor op de BBQ zijn bijvoorbeeld zalm, tonijn, makreel, zeebaars, garnalen en kabeljauw. Zalm is één van de meeste bekende vissoorten om op de BBQ te bereiden, door de rijke smaak en vette textuur. Lees hier meer over hoe een perfecte zalm op de BBQ kunt bereiden.
Hoeveel graden moet de BBQ zijn voor vis?
Als je indirect wilt grillen of je vis wilt roken, dan moet de BBQ een temperatuur rond de 100 graden Celsius zijn. Hoe warm de BBQ moet zijn om vis te bereiden, hangt dus af van de manier van grillen. Je wilt de temperatuur van de barbecue niet te hoog hebben, dan kan de vis namelijk snel uitdrogen.
Vis op smaak brengen
Om je vis op smaak te brengen kun je diverse kruiden en specerijen gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om alleen peper en zout te gebruiken, om de smaak van de vis te behouden. Je kunt natuurlijk ook iets meer gaan experimenten met smaken en specerijen. De specerijen die bijvoorbeeld goed bij veel vis passen zijn koriander, oregano, rozemarijn, tijm en bieslook.
Vis op de BBQ met aluminiumfolie
Als je jouw vis als het ware wilt stomen, kun je hem verpakken in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de hitte binnen de aluminiumfolie blijft, waardoor je vis mooi kan garen. Je creëert hiermee een soort oven.