Ontdek ons nieuwe kamado merk: moddern!

BarbecueShop
Winkels
Account
Winkelwagen
BarbecueShop
Winkelwagen
Mijn account

Dé BBQ-winkel van Nederland

  • Gratis bezorging vanaf €50

WinkelsKlantenservice

Maak de perfecte zalm op je BBQ

Een zalm is misschien wel de meest geliefde vissoort op de BBQ. Je kunt hem heerlijke roken of grillen op je BBQ. In dit blog leggen we uit hoe jij de perfecte zalm op je BBQ kunt maken.

Weber Lumin BBQ

Maak de perfecte zalm op je BBQ

Een zalm is misschien wel de meest geliefde vissoort op de BBQ. Je kunt hem heerlijke roken of grillen op je BBQ. In dit blog leggen we uit hoe jij de perfecte zalm op je BBQ kunt maken.

Weber Lumin BBQ

De voorbereiding van je zalm

Voordat je de zalm op de grill legt, is het belangrijk om de vis goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de zalmfilet op kamertemperatuur is en dep hem droog met keukenpapier. Een droge huid zorgt voor een knapperig resultaat. Bestrijk de zalm licht met olie en breng op smaak met zout en peper, of een marinade naar keuze.

The Bastard gerookte zalm

Dit heb je nodig om zalm te maken op je BBQ

Als je een zalm op de BBQ gaat maken heb je een aantal dingen nodig. Als je de zalm wilt gaan roken, is een rookplankje ideaal. Dit zorgt ervoor dat je zalm een heerlijke rokerige smaak krijgt. Ga je de zalm grillen op de BBQ? Dan is iets van een spatel heel handig om hem om te draaien, zodat je zalm niet uit elkaar valt.

Weber BBQ spatel

Hoe warm moet de BBQ zijn?

Je kunt de zalm gelijkmatig indirect laten garen op een lage temperatuur van ongeveer 110 graden Celsius. De kerntemperatuur van de zalm moet tussen de 50 en 55 graden zijn. Bij een hogere temperatuur zal de zalm snel uitdrogen. Een veelgemaakte fout is dan ook het te heet grillen van de zalm. Een BBQ die te warm is, zal de buitenkant verbranden voordat de binnenkant gaar is. Draai de zalm slechts één keer om tijdens het grillen om te voorkomen dat hij uit elkaar valt.

Weber elektrische BBQ

Hoe lang moet de zalm op de BBQ?

Als je zalmspiesjes hebt, hoef je deze maar enkele minuten op de BBQ te leggen. Als je een zalm wilt roken, dan duurt dit iets langer, zo’n 20 minuten. De grilltijd hangt natuurlijk ook af van hoe gaar jij de zalm wilt.

Weber Lumin

Heerlijke bijgerechten voor bij je zalm

Wil je naast je zalm ook een lekker bijgerecht serveren? Dan zijn dit goede opties:

  • Frisse groene salade met een vinaigrette
  • Gegrilde asperges met een snufje zeezout
  • Aardappelsalade met verse dille en mosterddressing
  • Geroosterde paprika's en courgette met knoflookolie
  • Knapperig stokbrood met kruidenboter

Ook interessant: zo maak je de perfecte steak op de BBQ

Houd je naast vis ook van vlees? Dan ben je vast benieuwd hoe je de perfecte steak op je barbecue kunt maken. In ons blog leggen we je dit precies uit, zodat jij een heerlijke steak op je BBQ kunt maken. Lees hier meer.

Steak BBQ

Hulp nodig? We staan voor je klaar!

Onze klantenservice is geopend tot 18:00

Bel mij terug

Binnen 1 werkdag reactie

Stuur een e-mail

Binnen 24 uur reactie

Kom langs in onze winkels

Er is altijd een winkel bij jou in de buurt

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis geen acties, nieuws en voordeel

Volg ons via social

Volg ons

9.3
2.914+  klantreviews
iDeal logo
Bancontact logo
Mastercard logo
Visa logo
PostNL logo
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookies

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.