Wat is een winter BBQ?
Een winter BBQ houdt simpelweg in dat je jouw BBQ tijdens het koudere seizoen aansteekt. Met veel kwalitatieve barbecues kun je gewoon in de kou grillen. Vooral kamado barbecues zijn zeer geschikt voor de winter, doordat het keramiek heel goed warmte vast kan houden.
Voorbereiding voor een winter BBQ
Om een goede winter BBQ te kunnen organiseren is goede voorbereiding belangrijk. Bedenk bijvoorbeeld waar je gasten gaan zitten en hoe je ervoor zorgt dat het niet al te koud is. Daarnaast is het ook handig om te bedenken of je een plek hebt waar de BBQ droog en uit de wind kan staan, mocht het toch gaan regen of hard gaan waaien. Zorg er ook voor dat je genoeg brandstof in huis hebt, aangezien het meer brandstof zal kosten om je BBQ naar de gewenste temperatuur te krijgen. Voordat je gaat beginnen met grillen is het ook handig om je grill helemaal sneeuwvrij te maken, mocht het gesneeuwd hebben.
Hoe hou je de BBQ warm in de winter?
Tijdens het barbecueën in de winter is het natuurlijk belangrijk dat je BBQ ook goed warm blijft. De temperatuur kan nog wel eens schommelen door de koude buiten temperatuur. Het behouden van een constante temperatuur kun je het beste doen door te werken met de luchtschuiven. Daarnaast kun je ook extra kolen toevoegen als je merkt dat de temperatuur van de BBQ daalt.
Kun je barbecueën in de regen?
Barbecueën in de regen is zeker mogelijk, maar hier moet je wel voorbereidingen voor treffen. Zorg er voor dat je BBQ op een droge plek staat, zoals onder een overkapping of partytent. Het is belangrijk dat de grill niet in een afgesloten ruimte staat. De rook moet namelijk wel weg kunnen. Zorg er daarnaast voor dat je uit de wind staat of gebruik een windscherm, zodat je BBQ niet gaat bewegen of zelfs om valt. Het is ook handig om te bedenken hoe je gasten droog kunnen zitten. Gebruik bijvoorbeeld een partytent of laat je gasten binnen zitten.