Mijn account

Dé BBQ-winkel van Nederland

Zo maak je heerlijke malse spareribs op de BBQ

Spareribs zijn favoriet bij velen, maar hoe maak je nu die perfecte, sappige en smaakvolle spareribs op de barbecue?

The Bastard spareribs

Wat heb je nodig om spareribs te maken op de BBQ?

Om lekkere spareribs te maken is voorbereiding heel belangrijk. Je hebt een goede kwaliteit spareribs nodig, een smaakvolle marinade of rub en de juiste accessoires. Gebruik bijvoorbeeld een sparerib rek om de spareribs in te zetten, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Daarnaast kun je ook aluminium folie of butcher paper gebruiken, dit zorgt ervoor dat de sappen van het vlees goed behouden worden.

Om het vet en de sappen op te vangen kun je ook een lekbak gebruiken. Bij een houtskool BBQ leg je de lekbak tussen of naast je kolen. Bij een kamado BBQ zet je de lekbak op je plate setter/ hitteschild.

Weber spareribs rek

Spareribs marineren

Een goede marinade is het halve werk wanneer je spareribs op de barbecue bereidt. De ingrediënten kunnen variëren, maar vaak bestaat een marinade uit een zuur (zoals azijn of citroensap), olie, zoetstoffen (zoals honing of bruine suiker), zout en een mix van kruiden en specerijen. Hier zijn enkele tips voor het marineren:

-        Begin minimaal 4 uur van tevoren, maar bij voorkeur een nacht van tevoren.
-        Zorg dat de marinade goed in het vlees trekt voor de beste smaak.
-        Gebruik een ziplock zak of afgesloten bak om de spareribs in te marineren.

Weber spareribs marinade

De 321 methode

De temperatuur van de BBQ is belangrijk voor het perfect grillen van spareribs. Je streeft naar een temperatuur van rond de 120-130 graden Celsius voor indirect grillen. De 321 methode is een populaire techniek:

-        3 uur roken op lage temperatuur.
-        2 uur garen in aluminiumfolie, wat helpt om de spareribs mals te maken.
-        1 uur afgrillen met saus voor een mooie, gekaramelliseerde buitenkant.

Bij dunnere ribben of als je iets meer bite wilt geven aan het vlees, kun je ervoor kiezen om alle fases iets korter te doen, bijvoorbeeld 2 uur roken, 1 uur in aluminiumfolie en een half uur afgrillen.

The Bastard kamado BBQ

Ook interessant: zo maak je heerlijke zalm op de BBQ

Een zalm is misschien wel de meest geliefde vissoort op de BBQ. Je kunt hem heerlijke roken of grillen op je BBQ. In dit blog leggen we uit hoe jij de perfecte zalm op je BBQ kunt maken. Lees hier meer.

The Bastard zalm BBQ

Gepubliceerd: 4 januari, 2024

Hulp nodig? We staan voor je klaar!

Onze klantenservice is geopend tot 18:00

Kom langs in onze winkels

Er is altijd een winkel bij jou in de buurt

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.