Indirect grillen houdt in dat je voedsel niet direct in aanraking komt met het vuur. Bij deze methode haal je de kolen naar de zijkanten van de BBQ en leg je het voedsel niet direct boven het vuur. Onder het voedsel kun je een lekbak plaatsen. Met indirect grillen creëer je eigenlijk een soort oven van je BBQ. Het is dus ook belangrijk dat je dit voornamelijk met een gesloten deksel doet, zodat de hete lucht goed kan circuleren. Hierbij zet je wel de luchttoevoer van je BBQ open en kun je de temperatuur controleren.
Om indirect te grillen op een gasbarbecue heb je minstens twee brander nodig. Hierbij steek je één brander aan en leg je het voedsel op de kant waar de brander niet aan staat. Mocht je meerdere branders hebben, dan steek je bijvoorbeeld de buitenste twee aan.
Indirect grillen wordt vaak op een gematigde temperatuur gedaan, waardoor het ook langer duurt dan direct grillen. Afhankelijk van het gerecht, kan het enkele uren duren voordat het gerecht gaar is. Hierdoor moet je bij een houtskool BBQ de kolen ook bij vullen om ervoor te zorgen dat de BBQ een constante temperatuur behoudt.