Dit heb je nodig om te kunnen roken
Om te kunnen roken op een elektrische barbecue heb je een BBQ met deksel nodig. Dit zorgt ervoor dat de rook in de barbecue blijft en je gerechten de rook goed op kunnen nemen. Daarnaast heb je een smokebox en rookhout nodig om überhaupt rook te kunnen creëren. Er zijn verschillende soorten rookhout die je kunt kiezen om te roken. Je hebt onder meer Beech houtsnippers, deze geven een milde rooksmaak aan je gerechten. Daarnaast heb je ook Whiskey Oak houtsnippers, deze geven een wat scherpere rooksmaak aan je gerechten. Apple houtsnippers geven een zoetere rooksmaak af aan je gerechten.
Hoe werkt roken op een elektrische BBQ?
In de basis werkt roken op een elektrische BBQ het zelfde als op een andere BBQ. Je vult je rookbox met geweekte rooksnippers of chunks. Het is belangrijk dat ze goed geweekt zijn in water, zodat ze niet direct verbranden. Als je lang wilt roken kun je de rookbox royaal vullen. Zorg ervoor dat je BBQ op een hoge temperatuur staat, zodat je rookhout goed kan gaan roken. Sluit de deksel van je BBQ, zodat de rook in de barbecue blijft en je gerechten de rooksmaak goed op kunnen nemen.
Wat kun je bereiden?
Op je BBQ kun je diverse gerechten roken. Je kunt bijvoorbeeld een gerookte zalm, een smokey burger of makreel roken op je BBQ. Vrijwel alles wat je op een andere BBQ kunt roken, kun je ook op een elektrische BBQ maken. Je kunt met deze barbecue dus heel goed experimenteren met diverse gerookte gerechten.
Ook interessant: Dit heb je nodig bij een elektrische BBQ
Om alles uit je BBQ te kunnen halen, zijn er een aantal accessoires die je zeker nodig hebt. Ze zorgen ervoor dat het barbecueën nog leuker wordt. Met de juiste accessoires kun je namelijk de mogelijkheden van je barbecue nog verder uitbreiden. Lees hier wat je nodig hebt bij een elektrische BBQ.