Pizza’s bakken op een kamado BBQ
Een kamado BBQ is heel geschikt om op te bakken, misschien zelfs de meest geschikte barbecue. Een kamado BBQ kan namelijk heel goed een constante temperatuur behouden, wat je nodig hebt om goed een pizza te kunnen bakken. Daarnaast neemt het keramiek warmte op, waardoor je pizza warmte krijgt van alle kanten, dus niet alleen vanaf de onderkant. Hierdoor gaart de pizza gelijkmatig.
Dit heb je nodig om pizza’s te bakken
Om een pizza te kunnen maken op je kamado BBQ heb je naast de barbecue zelf een pizzasteen nodig, om de pizza’s op te maken. De pizzasteen zorgt ervoor dat de warmte goed verdeelt wordt. Daarnaast neemt de pizzasteen het vocht op, waardoor je een heerlijke knapperige bodem krijgt. Naast de pizzasteen is een pizzaschep ook heel handig om je pizza van de pizzasteen te halen. Daarbij zijn BBQ handschoenen ook fijn, doordat je dan niet bang hoeft te zijn om je te verbranden aan de hete barbecue.
De temperatuur van je kamado
De kamado BBQ moet een temperatuur zijn tussen de 350 en 400 graden om de pizza’s goed te kunnen bakken. De kamado moet eerst goed opwarmen, zodat de hele BBQ warm is en je pizza van alle kanten warmte krijgt, net zoals in een oven. Daarbij moet de pizzasteen ook opwarmen, om barsten te voorkomen. Deze leg je dus al op de BBQ zodra hij op gaat warmen. De pizzasteen moet 15 tot 30 minuten opwarmen.
Opstelling op je kamado BBQ
Om de hitte goed te kunnen laten verdelen in de kamado is het aan te raden om het houtskool iets meer naar de zijkanten te verdelen. Zo stuur je het vuur als het ware om naar boven te gaan, waardoor je pizza ook hitte vanaf de bovenkant krijgt. De opstelling van je BBQ maak je met de plate setters en deflectors, indien je deze hebt. Hier plaats je de pizzasteen op en deze laat je opwarmen.