Ontdek ons nieuwe kamado merk: moddern!

BarbecueShop
Winkels
Account
Winkelwagen
BarbecueShop
Winkelwagen
Mijn account

Dé BBQ-winkel van Nederland

  • Gratis bezorging vanaf €50

WinkelsKlantenservice

Zo bak je de perfecte pizza op je kamado BBQ

Wil je de kunst van het bakken van een pizza op een kamado BBQ onder de knie krijgen? In dit blog leggen we je er alles over uit, van de voorbereiding tot het daadwerkelijke bakproces. Na het lezen van dit blog maak je eenvoudig heerlijke pizza’s op je BBQ.

Boretti kamado BBQ

Zo bak je de perfecte pizza op je kamado BBQ

Wil je de kunst van het bakken van een pizza op een kamado BBQ onder de knie krijgen? In dit blog leggen we je er alles over uit, van de voorbereiding tot het daadwerkelijke bakproces. Na het lezen van dit blog maak je eenvoudig heerlijke pizza’s op je BBQ.

Boretti kamado BBQ

Pizza’s bakken op een kamado BBQ

Een kamado BBQ is heel geschikt om op te bakken, misschien zelfs de meest geschikte barbecue. Een kamado BBQ kan namelijk heel goed een constante temperatuur behouden, wat je nodig hebt om goed een pizza te kunnen bakken. Daarnaast neemt het keramiek warmte op, waardoor je pizza warmte krijgt van alle kanten, dus niet alleen vanaf de onderkant. Hierdoor gaart de pizza gelijkmatig.

The Bastard pizza

Dit heb je nodig om pizza’s te bakken

Om een pizza te kunnen maken op je kamado BBQ heb je naast de barbecue zelf een pizzasteen nodig, om de pizza’s op te maken. De pizzasteen zorgt ervoor dat de warmte goed verdeelt wordt. Daarnaast neemt de pizzasteen het vocht op, waardoor je een heerlijke knapperige bodem krijgt. Naast de pizzasteen is een pizzaschep ook heel handig om je pizza van de pizzasteen te halen. Daarbij zijn BBQ handschoenen ook fijn, doordat je dan niet bang hoeft te zijn om je te verbranden aan de hete barbecue.

Boretti pizzasteen

De temperatuur van je kamado

De kamado BBQ moet een temperatuur zijn tussen de 350 en 400 graden om de pizza’s goed te kunnen bakken. De kamado moet eerst goed opwarmen, zodat de hele BBQ warm is en je pizza van alle kanten warmte krijgt, net zoals in een oven. Daarbij moet de pizzasteen ook opwarmen, om barsten te voorkomen. Deze leg je dus al op de BBQ zodra hij op gaat warmen. De pizzasteen moet 15 tot 30 minuten opwarmen.

Boretti kamado BBQ

Opstelling op je kamado BBQ

Om de hitte goed te kunnen laten verdelen in de kamado is het aan te raden om het houtskool iets meer naar de zijkanten te verdelen. Zo stuur je het vuur als het ware om naar boven te gaan, waardoor je pizza ook hitte vanaf de bovenkant krijgt. De opstelling van je BBQ maak je met de plate setters en deflectors, indien je deze hebt. Hier plaats je de pizzasteen op en deze laat je opwarmen.

The Bastard kamado BBQ

Het bakproces

Het bereiden van de pizza
Het maken van de pizza gaat vrijwel hetzelfde als voor een pizza uit de oven. Het kan wel aangeraden worden om iets meer vocht te gebruiken voor het deeg. De pizzasteen neemt het vocht van het deeg op, waardoor je bodem erg knapperig wordt. Doordat je een pizza op de BBQ langer moet bakken dan bijvoorbeeld in een speciale pizzaoven, verliest het deeg dus ook meer vocht. Daarom is het aan te raden om er iets meer vocht aan toe te voegen.

Baktijd
Een pizza kan vrij snel bakken op een kamado BBQ. Afhankelijk van de dikte van het deeg en de temperatuur, kan het tussen de 5 en 10 minuten duren tot je pizza helemaal gaar is. Kijk ook vooral of de bodem al mooi bruin en knapperig is, dan kun je vaak al zien of de pizza gaar is of niet.

The Bastard kamado

Het schoonmaken van de pizzasteen

Net zoals de barbecue, moet je de pizzasteen ook na gebruik schoonmaken. Hier kun je het beste mee wachten tot hij volledig afgekoeld is. Gebruik een zachte borstel of doek om de etensresten van de pizzasteen te halen. Gebruik vooral geen zeep of afwasmiddel, dit kan namelijk in de pizzasteen trekken en de smaak van de volgende pizza’s die je gaat maken beïnvloeden.

The Bastard pizzasteen

Handige tips

- Zorg dat je kamado BBQ stabiel op temperatuur is voordat je de pizza erop legt.
- Gebruik een dunne laag maïsmeel of bloem op de pizzaschep om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
- Draai de pizza halverwege het bakproces een halve slag voor een gelijkmatige garing.
- Heb geduld en laat de pizzasteen goed opwarmen; dit kan wel 30 minuten duren.

The Bastard kamado

Ook interessant: zo kun je wokken op een kamado BBQ

Er zijn diverse grillmethoden mogelijk op je kamado BBQ, maar wist je dat je ook kunt wokken op je kamado barbecue? Met de juiste accessoires zet je de lekkerste gewokte gerechten op tafel. Lees hier hoe jij ook kunt wokken op je kamado BBQ.

Big Green Egg Wok

Hulp nodig? We staan voor je klaar!

Onze klantenservice is geopend tot 18:00

Bel mij terug

Binnen 1 werkdag reactie

Stuur een e-mail

Binnen 24 uur reactie

Kom langs in onze winkels

Er is altijd een winkel bij jou in de buurt

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis geen acties, nieuws en voordeel

Volg ons via social

Volg ons

9.3
2.914+  klantreviews
iDeal logo
Bancontact logo
Mastercard logo
Visa logo
PostNL logo
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookies

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.