Ontdek ons nieuwe kamado merk: moddern!

BarbecueShop
Winkels
Account
Winkelwagen
BarbecueShop
Winkelwagen
Mijn account

Dé BBQ-winkel van Nederland

  • Gratis bezorging vanaf €50

WinkelsKlantenservice

Zo kun je low en slow grillen op een houtskool BBQ

Met een houtskool BBQ kun je veel meer dan alleen hamburgers en worstjes grillen. Er zijn dan ook talloze grilltechnieken die je op deze barbecue toe kunt passen, waaronder low en slow grillen. Maar wat is het precies en hoe pas je deze grilltechniek toe?

Zo kun je low en slow grillen op een houtskool BBQ

Met een houtskool BBQ kun je veel meer dan alleen hamburgers en worstjes grillen. Er zijn dan ook talloze grilltechnieken die je op deze barbecue toe kunt passen, waaronder low en slow grillen. Maar wat is het precies en hoe pas je deze grilltechniek toe?

Wat is de low en slow grilltechniek?

De low en slow grilltechniek is een manier van barbecueën waarbij je het vlees op een lage temperatuur gedurende een lange periode grilt. Hierdoor krijgt het vlees de kans om langzaam te garen, wat resulteert in een mals en sappig eindproduct. Het is een techniek die veel geduld vereist, maar de resultaten zijn het meer dan waard.

Boretti tang

Wat heb je nodig voor de low en slow grillmethode?

Om de low en slow grillmethode toe te passen op je houtskool BBQ, heb je een aantal dingen nodig. Een essentieel onderdeel is natuurlijk een BBQ die goed warmte vast kan houden. Houtskool barbecues zijn perfect voor deze grillmethode. Daarnaast heb je goede kwaliteit houtskool nodig. Het is ook handig om een vleesthermometer te hebben om de temperatuur in de gaten te houden. Tot slot heb je natuurlijk het eten nodig dat je wilt gaan grillen.

Weber Master-Touch

Hoe warm moet je houtskool BBQ zijn en hoe lang duurt het grillen?

De temperatuur van je BBQ is cruciaal bij de low en slow grilltechniek. Je wilt dat de temperatuur tussen de 100 en 130 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden, dus het is aan te raden om regelmatig de temperatuur te controleren.

De grilltijd hangt af van het soort vlees dat je gebruikt en de grootte ervan. Een groot stuk vlees zoals een brisket of varkensschouder kan wel 12 tot 16 uur duren, terwijl kleinere stukken zoals kippenpoten of ribbetjes in 3 tot 5 uur klaar kunnen zijn. Het is een lang proces, maar voor de smaak is het de tijd zeker waard.

Boretti Barilo 2.0

Wat kun je bereiden met de low en slow grillmethode?

De low en slow grillmethode is ideaal voor het bereiden van grote stukken vlees. Denk aan varkensschouder, brisket, ribbetjes en kip. Maar je kunt het ook gebruiken voor vis en groenten. Het mooie van deze methode is dat je de tijd neemt om het eten langzaam te laten garen, waardoor de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen. Het resultaat is een gerecht dat smaakvol, sappig en mals is.

Weber Summit houtskool BBQ

Ook interessant: Dit heb je nodig bij een houtskool BBQ

Om optimaal gebruik te kunnen maken van je houtskool barbecue zijn er een aantal dingen die je zeker nodig hebt. Ze maken het barbecueën makkelijker, veiliger en nog leuker. Lees hier wat je nodig hebt bij je houtskool BBQ.

Weber houtskool barbecue

Gepubliceerd: 24 augustus, 2023
Updated: 16 oktober, 2023

Hulp nodig? We staan voor je klaar!

Onze klantenservice is geopend tot 18:00

Bel mij terug

Binnen 1 werkdag reactie

Stuur een e-mail

Binnen 24 uur reactie

Kom langs in onze winkels

Er is altijd een winkel bij jou in de buurt

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis geen acties, nieuws en voordeel

Volg ons via social

Volg ons

9.3
2.914+  klantreviews
iDeal logo
Bancontact logo
Mastercard logo
Visa logo
PostNL logo
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookies

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.