Ontdek ons nieuwe kamado merk: moddern!

BarbecueShop
Winkels
Account
Winkelwagen
BarbecueShop
Winkelwagen
Mijn account

Dé BBQ-winkel van Nederland

  • Gratis bezorging vanaf €50

WinkelsKlantenservice

Houtskool BBQ aansteken en temperatuur regelen

Om gebruik te kunnen maken van je houtskool BBQ moet je hem eerst aansteken. Hier zijn meerdere manieren voor, die we je graag uitleggen. Daarnaast is het ook handig om te weten hoe je de temperatuur van jouw barbecue kunt regelen.

Weber Houtskool BBQ

Houtskool BBQ aansteken en temperatuur regelen

Om gebruik te kunnen maken van je houtskool BBQ moet je hem eerst aansteken. Hier zijn meerdere manieren voor, die we je graag uitleggen. Daarnaast is het ook handig om te weten hoe je de temperatuur van jouw barbecue kunt regelen.

Weber Houtskool BBQ

Kies de juiste brandstof

Als eerste stap is het belangrijk om de juiste brandstof te kiezen. Je kunt kiezen uit houtskool en briketten en bij deze keuze is het belangrijk om te weten wat het verschil is. Houtskool is gemaakt van verkoold hout en brandt sneller en wordt heter dan briketten. Briketten daarentegen zijn gemaakt van samengeperst houtskool en branden langer en gelijkmatiger dan houtskool. Kortom, als je snel wilt barbecueën en hogere temperaturen nodig hebt, kies dan voor houtskool. Wil je langer barbecueën en een constante temperatuur behouden, ga dan voor briketten.

Weber houtskool BBQ

Benodigdheden

Om je houtskool barbecue aan te steken, heb je de volgende dingen nodig:

-        Houtskool of briketten
-        Aanmaakblokjes of aanmaakwokkels
-        Een BBQ tang
-        Een lange aansteker of lucifers
-        Optioneel: een brikettenstarter of elektrische starter

Weber houtskool BBQ

Hoe lang van te voren steek je de houtskool BBQ aan?

Om je BBQ op de gewenste temperatuur te krijgen, is het aan te raden om hem 30 tot 45 minuten van te voren aan te steken. Zo heeft je houtskool barbecue genoeg tijd om op te warmen. Als je een elektrische starter gebruikt is je BBQ sneller aan te steken, waardoor het opwarmen ook minder lang duurt.

Boretti houtskool barbecue

Houtskool BBQ aansteken met aanmaakblokjes

Deze methode is heel eenvoudig en vereist alleen aanmaakblokjes of aanmaakwokkels en een lucifer of lange aansteker.

1.      Leg een laag houtskool of briketten op de bodem van je BBQ.
2.      Leg enkele aanmaakblokjes tussen de houtskool of briketten. Zorg ervoor dat ze goed verspreid liggen.
3.      Steek de aanmaakblokjes aan met een lange aansteker of lucifers.
4.      Wacht tot de houtskool of briketten goed gloeien en bedekt zijn met een laagje witte as. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
5.      Verdeel de houtskool of briketten gelijkmatig over de bodem van de BBQ met een BBQ tang.
6.      Je BBQ is nu klaar voor gebruik.

Boretti Barilo 2.0

Houtskool BBQ aansteken met een brikettenstarter

Een houtskoolstarter is een handig hulpmiddel om je BBQ snel en eenvoudig aan te steken.

1.      Vul de houtskoolstarter met houtskool of briketten.
2.      Leg enkele aanmaakblokjes op het onderste rooster van je BBQ.
3.      Plaats de houtskoolstarter bovenop de aanmaakblokjes en steek deze aan.
4.      Wacht tot de houtskool of briketten gloeien en bedekt zijn met een laagje witte as. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
5.      Giet de houtskool of briketten uit de starter op de bodem van de BBQ en verdeel ze gelijkmatig met een BBQ tang.
6.      Je BBQ is nu klaar voor gebruik.

Weber brikettenstarter

Houtskool BBQ aansteken met een elektrische starter

Om het aansteken van je houtskool barbecue nog makkelijker te maken kun je ook een elektrische starter gebruiken.

1.      Leg een laag met houtskool in je barbecue.
2.      Zet de elektrische starter aan.
3.      Houd de starter tegen het houtskool aan, tot het begint te gloeien of er vonken af komen.
4.      Houd de starter iets verder van het houtskool af en je zult zien dat je kolen met een minuut branden.
5.      Je BBQ is nu klaar voor gebruik.

Boretti elektrische aansteker

Temperatuur regelen

Om de temperatuur van je houtskool BBQ te regelen, kun je gebruik maken van de ventilatieroosters. Het onderste ventilatierooster zorgt voor de grootste temperatuur verschillen. Hiermee kun je dus het snelst de temperatuur op laten lopen of af laten nemen. Met de bovenste schuif kun je de temperatuur nauwkeuriger regelen. Experimenteer met de standen om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Naast de schuiven kun je ook extra houtskool toevoegen om de temperatuur van je BBQ te verhogen.

Weber ventilatieroosters

Gepubliceerd: 10 augustus, 2023
Updated: 16 oktober, 2023

Hulp nodig? We staan voor je klaar!

Onze klantenservice is geopend tot 18:00

Bel mij terug

Binnen 1 werkdag reactie

Stuur een e-mail

Binnen 24 uur reactie

Kom langs in onze winkels

Er is altijd een winkel bij jou in de buurt

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis geen acties, nieuws en voordeel

Volg ons via social

Volg ons

9.3
2.914+  klantreviews
iDeal logo
Bancontact logo
Mastercard logo
Visa logo
PostNL logo
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookies

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.