Kies de juiste brandstof
Als eerste stap is het belangrijk om de juiste brandstof te kiezen. Je kunt kiezen uit houtskool en briketten en bij deze keuze is het belangrijk om te weten wat het verschil is. Houtskool is gemaakt van verkoold hout en brandt sneller en wordt heter dan briketten. Briketten daarentegen zijn gemaakt van samengeperst houtskool en branden langer en gelijkmatiger dan houtskool. Kortom, als je snel wilt barbecueën en hogere temperaturen nodig hebt, kies dan voor houtskool. Wil je langer barbecueën en een constante temperatuur behouden, ga dan voor briketten.
Benodigdheden
Om je houtskool barbecue aan te steken, heb je de volgende dingen nodig:
- Houtskool of briketten
- Aanmaakblokjes of aanmaakwokkels
- Een BBQ tang
- Een lange aansteker of lucifers
- Optioneel: een brikettenstarter of elektrische starter
Hoe lang van te voren steek je de houtskool BBQ aan?
Om je BBQ op de gewenste temperatuur te krijgen, is het aan te raden om hem 30 tot 45 minuten van te voren aan te steken. Zo heeft je houtskool barbecue genoeg tijd om op te warmen. Als je een elektrische starter gebruikt is je BBQ sneller aan te steken, waardoor het opwarmen ook minder lang duurt.