Het rooster van je houtskool BBQ schoonmaken
Het rooster is vaak het lastigste onderdeel om schoon te maken. Er zijn gelukkig een aantal stappen die je kunt volgen, die het schoonmaken eenvoudiger maken. Laat het rooster eerst iets afkoelen, zodat hij niet meer gloeiend heet is. Gebruik vervolgens de stevige borstel om aangekoekt eten te verwijderen. Gebruik daarna een roosterreiniger en spray deze op het rooster. Hiermee kun je het laatste vuil gemakkelijk van het rooster vegen.
Je rooster schoonbranden
Het schoonbranden van je rooster hoeft niet na elke barbecue. Dit kun je wel doen als je rooster erg vies is of je hem al lang gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is de BBQ naar een hoge temperatuur stoken met de luchtroosters open. Zo brand je het vuil van je rooster af. Hierna kun je overig vuil nog van je rooster halen met een staalborstel.
De kuip van je houtskool barbecue schoonmaken
Na het rooster is het tijd om de kuip onder handen te nemen. Haal eerst de losse as en kolen uit de kuip. Maak vervolgens een sopje van warm water en afwasmiddel en schrob de binnenkant van de kuip. Dit hoef je niet na elke barbecue sessie te doen, maar het kan wel aangeraden worden om dit bij langer gebruik af en toe te doen. Zo zorg je ervoor dat je barbecue goed onderhouden blijft en de levensduur verlengt wordt.
De buitenkant van je barbecue schoonmaken
En als laatst: de buitenkant van je barbecue. Maak een sopje van warm water en afwasmiddel en veeg de buitenkant schoon. Spoel de buitenkant af en droog het goed af. Nu is je barbecue weer klaar voor de volgende BBQ-sessie!
Ook interessant: dit heb je nodig bij een houtskool BBQ
Om een houtskool BBQ goed te kunnen gebruiken zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Ze maken het barbecueën makkelijker, veiliger en leuker!