Bakken op een kamado BBQ
Een kamado BBQ is een veelzijdige keramische oven, geïnspireerd op de traditionele Japanse 'kamado' kookpotten. Deze ovens staan bekend om hun uitstekende warmteregulatie, waardoor ze perfect zijn voor zowel grillen, roken als bakken. Door de dikke keramische wanden wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en vastgehouden, waardoor je gerechten perfect gaar worden, zonder dat ze uitdrogen. Ideaal dus voor het bakken van bijvoorbeeld brood, pizza of taart.
Wat heb je nodig om te bakken op een kamado BBQ?
Bakken op een kamado BBQ is niet veel anders dan bakken in een gewone oven. Je hebt natuurlijk een kamado BBQ nodig, maar daarnaast ook de juiste accessoires, afhankelijk van wat je wilt bakken. Als je een pizza wilt maken heb je een pizzasteen en eventueel pizzaschep nodig. Wil je een cake of taart bakken? Dan heb je een taartvorm nodig. Daarnaast heb je natuurlijk de ingrediënten voor je gerecht nodig.
Hoe kun je bakken op een kamado barbecue?
Om te kunnen bakken op je kamado BBQ heb je kwalitatief houtskool nodig. Je vult je kamado ongeveer voor 2/3. Laat je kamado opwarmen tot minimaal 230 graden, de exacte temperatuur hangt af van het gerecht dat je gaat bakken. Als je een pizza gaat bakken kun je een temperatuur rond de 300 graden aanhouden. Zorg er wel voor dat je de pizzasteen al tijdens het opwarmen van je kamado op de BBQ legt. Dit voorkomt namelijk scheuren in je pizzasteen.